söndag 21 april 2013

Sista 52an med älgkalops


I fredagskväll så serverades det kalops på älg. Jag gjorde den grytan redan i onsdags så den hade fått stått till sig himla bra. Totalt säkert 5-6 timmar i ugnen. Klassisk kalops på älg och lök, morot, lagerblad, kryddpeppar osv. Inlagda rödbetor och potatis är ju ett måste till det.

Vi hade en flaska med ljus stark Belgisk ale kvar. Dvs min 52a. Den smakade otroligt gott. Den har ju också fått stå till sig ganska länge och var väl i det närmaste perfekt nu. Så är det ju alltid när man bara har en flaska kvar. Klart man önskar att man hade karaktär nog att lägga undan 2 hela backar med Belgisk ale och bara vänta vänta vänta. Ja det lär ju aldrig hända. Apropå det så har vi gått loss på 56an nu. Det är den där alen som egentligen skulle bli en pale ale men som blev en blonde istället för jag tog fel burk med jäst. 57an skulle ju bli en blond men det blev en pale ale. Så kan det gå när man inte läser så noga vad som står på jästslurryburkarna. Nåja, det gjorde inget för 56an blev himla god ändå. Till och med jättejättegod.

Här kommer ett foto på 56an.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar