lördag 27 april 2013

63 Blonde


Mitt lager av Belgisk dricka börjar tryta så jag fick sätta igång grytan igen och brygga mig något blonde-aktigt.  Slängde ihop receptet väldigt som hastigast medan jag värmde upp vatten och gjorde lammgryta till kvällen samt lunch för mig själv. Linssoppa med chapatibröd till lunch och lammgryta till kvälls.


Här är det färdiglakat och väntar på att börja koka. Lammgrytan är i ugnen.


Kylning pågår. Med min löjligt lilla spiralkylare så tar det hela 30 minuter. Måste skaffa mig en större.


Det tog väl en 3-4 timmar innan första blubbet i jäsröret. Det är kvickt jobbat av jästen. Det är den där Antwerpen jästen som jag köpte för inte så länge sedan. WLP 515 heter den. Väldigt bra jäst.

Idag är det SM i ölbryggning. 

2 kommentarer:

  1. Gött, önskar man hade haft tiden brygga lika ofta som dig :)

    SvaraRadera
  2. Tid är verkligen en lyx! :)

    SvaraRadera