onsdag 17 april 2013

Överraskningskalasmiddag utan öl


Idag slängde jag ihop en himla fin middag som överraskning för min kära fru som vaknade på fel sida i morse. Tänkte det att NU kommer hon bli glad. Jag har faktiskt aldrig gjort bearnaisesås förut men det var faktiskt bra mycket lättare att jag trott. Succé på första försöket alltså. Bästa bean jag ätit! Ja också oxfilé och potatisgratäng till det då och diverse salladstillbehör Förbaskat gott alltsammans. Som om inte detta var nog så bakade jag en rabarber paj också till efterrätt. Just pajer och såser är ju annars det område som min fru brukar dominera i så det var lite extra skoj att överraska med en sås och en paj jag aldrig gjort förut. Hon blev helt PAFF kan jag avslöja. väldigt glad och nöjd med sin matlagande man blev hon.  Jag hade ingen öl hemma som passade till detta så jag köpte faktiskt en flaska rödvin. någon ekologiskt rödtjut som skulle passa bra.

Ok, här kommer pajen!


Jag gjorde ingen vaniljsås utan serverade med vanlig Carte dór vaniljglass istället. Det fick duga. Jag hade redan tagit ut mig med bearnaisesåsen och tyckte det räckte bra så med utmaningar för en och samma dag. 
Ja, och sedan vart det paltkoma medelst sänggående och vila på maten till nästa dag. Ja som sånär som på att skriva detta inlägg då förstås och det är jag färdig med NU.  

4 kommentarer:

 1. Hahaaa! Grym middag måste jag säga - och bea är THE SÅS!

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilken maffig överraskning!!! Önskar så att min man gör det samma för mig! Lyckans ost till fru du har ;-)

  SvaraRadera
 3. Ser Ju riktigt fint ut det där, har inte provat att göra bea själv men känner att det borde provas för det är ju en sås som går till allt.
  Mvh D

  SvaraRadera
 4. Gött å vara oberoende på Bea sås. Himla smarrans. Jag utgick från receptet i "Vår kokbok" men gjorde de på mitt vis. Samma med Pajen.


  SvaraRadera