tisdag 2 april 2013

59 Brown ale igen för att det är så roligt


Jag har så många uppslag på recept på olika brown ales cirkulerandes inne i pallet på mig att om jag förverkligade dem alla så skulle vi få dricka brown ales ända tills korna kommer hem. När nu det är. En del bor ju redan hemma förresten. I lagården.  Jaja.

Den förra (nr 54) blev ju minst sagt en succé. Vad som är succé eller ej avgör jag själv då jag dricker dem. 54an har en så god smak att åtgången är rent av skrämmande. Redan nere på knappt en back kvar av dem goda. Ja det är lika illa med 55an förresten. Den är också sanslöst god. Knappt en back kvar av den med. Vet inte vad jag ska ta mig till när de båda är slut. Det är delvis därför jag brygger som besatt nu så vi inte ska bli utan findricka här. 51an och 52an kan jag meddela hör till det förgångna nu. 53an kan vi tala tyst om för den blev helt enkelt ingen succé. Någon som vill ha 53or så säg till för jag tänker då inte dricka upp dem. Det blev nåt vajsing med jäsningen där så den smakar konstigt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som smakar konstigt dock. Men nåt är det. Blä!


Där har vi 55an förresten. Den serverades tillsammans med en gryta gjord på vildsvin. 55an är min Belgiska Brune. Passar väldigt bra till köttgrytor av olika slag. Jag tänkte att jag skulle laga en klassisk Belgisk rätt inom snar framtid som heter Carbonade Flamande. Det finns många varianter på det receptet men någon Belgisk ale ska den innehålla. Jag såg ett recept med koriander som jag tänkte prova.  Undrar om det blir gott?
Jag hittade förresten nyss en öl/matblogg som verkar intressant när jag googlade på ovanstående gryta. Här har ni länken:7 kommentarer:

 1. Tänkt att jag ska brygga en brown ale en vacker dag. Som vanligt så börjar jag i fel ände och kommer på ett namn före jag brygger ölen.

  Watch med now! - James Brown Ale.
  Det självklara namnet, då jag brukar associera till filmtitlar, borde vara Jackie Brown Ale. Men den har finns redan (Mycket god). Mikkeller Jackie Brown
  http://www.ratebeer.com/beer/mikkeller-jackie-brown/62660/

  SvaraRadera
 2. Eller Murphy brown! :) Kommer du ihåg den gamla dåliga sitcomen med Candice Bergen?

  Jag är ursämst på att komma på namn till mina brygder. Kör på nummer bara. Fast till SM och andra tävlingar så måste man ju döpa sin öl till något.

  Inte smakat Jackie Brown (Sett filmen dock).

  Nu måste jag tyvärr ge mig med brown ales för ett tag för frugan vill ha ljusa öl. Nästa blir faktiskt någon form av veteöl. Ska äntligen brygga med den där jästen jag odlade upp från en flaska.

  SvaraRadera
 3. - För att det är så roligt!
  Det var en härlig rubrik :)
  Definierar ju varför man håller på med hembryggning (finns ju dom som undrar varför man lägger massa tid på det när man kan köpa burköl för under 100-lappen per platta...)
  Ja roligt är det, och GOTT blir det ;)
  Hoppas jag hinner koka Apa:n ikväll, är liksom inne i ett stim nu känns det som ;)

  SvaraRadera
 4. Får man en platta bärs för 100 spänn? Ok, någon som vill köpa min bryggutrustning för jag sticker till bolaget på stubben. Haha. skojar bara!

  Boil that monkey!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, inte på bolaget då ;)
   Tyskland nästa haha

   Radera
 5. Lite långt till Tyskland så jag behåller min gryta ett tag till då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, godare med riktig hembryggd också
   Monkey is boiling! :)

   Radera