fredag 19 april 2013

62 Bipa Favorit i repris (nästan)


Det där "nästan" i rubriken satte jag dit på grund av att receptet är inte exakt det samma. Jag hade inte tillräckligt med EKG humle hemma så jag fick ändra lite. Sedan ändrade jag på några saker till och några saker fler. Typ samma Bipa som 51an men ändå inte. Den lär bli lika god hursomhelst. Det tar jag för givet. 51an fick jag ju en enorm respons på Skövde ölträffen den 5e april. "Skövde Beer bash 2013" som jag kallade den för men det namnet tog aldrig så det var bara jag som kallade den så. Inofficiellt så att säga.

En bild på jästunnan när bryggningen är över hör ju till. Här kommer den.


20 liter Bipa på jäsning. Hurra va bra!  Jaha, ikväll blir det gryta på älg till middag. Kan väl hända att jag lägger ut bild på den imorgon. Till den ska det drickas något Belgiskt. Brune eller Blonde. Det är vad jag har hemma. Jag skulle gärna dela med mig av receptet till min nya Bipa men nu är det ju så att ovannämnda älggryta inte lagar sig självt så det receptet får vänta ett tag. Men det kommer!
Håll ut bara.

4 kommentarer:

 1. 51:an var mycket god så jag hoppas att jag får möjlighet att testa även denna skapelse. Taggad inför SM nästa vecka?

  SvaraRadera
 2. Det ska säkert kunna ordnas.

  Jo börjar så smått bli taggad inför SM. Vi delade på sista flaskan 52a ikväll till älgkalopsen och den smakade så osannolikt fantastiskt gott att man nästan törs drista sig till att hysa en gnutta hopp om bra bedömning nästa lördag. Ojoj, så spännande!

  SvaraRadera
 3. Skönt kunna brygga så ofta :)
  Hann med en omtappning idag i alla fall

  SvaraRadera
 4. Ja det är ett evigt bryggande här hemma. Tråkig syssla men det blir god öl å dricka sedan i alla fall. Just den här Bipan blir ju alltid väldigt god. Tredje gången jag brygger den(eller iaf en variant på).

  SvaraRadera