fredag 16 mars 2012

nr 25 i glas

Den här trevliga ölen (nr 25) tog jag kort på för några dagar sedan när det var vackert väder ute. Idag är det för grått och mulet ute för att kunna få fina ölbilder.
Jag freebacade vilt när jag hitta på receptet till denna. Jag tog lite av allt jag hade. Vad kan det bli av det? Den är faktiskt riktigt god. Inte den bästa jag gjort men jag kommer ändå känna lite sorg när den sista 25an är uppdrucken. Vilket förmodligen ligger väldigt nära i framtiden.
Jag ids inte skriva ner receptet men jag kan avslöja att den innehåller 5 olika sorters malt och är humlad med Northern, Goldings och Fuggles. Ingen aning om de humlesorterna lirar bra ihop. Är det något jag vill lära mig i år så är det kunskapen om hur man kombinerar olika humlesorter för bästa möjliga resultat. Tydligen ska Cascade och Northern brewer passa gör-bra ihop så nästa gång jag brygger så ska det bli nåt med de humlesorterna tillsammans.  Oppigårds Golden ale innehåller Goldings och Cascade så förmodligen är även det en humlekombo som fungerar bra. Ska testa det också inom kort. Jag har så många bryggplaner på g att jag vet inte hur tiden ska räcka till.
Ja, skål då på er och trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Skål på dig! Den ser riktigt smarrig ut den där 25:an. Det börjar bli några bryggningar nu i bagaget för din del. Vi i Göteborg ser fram emot nästa helg och hoppas att få umgås lite med er!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Katrin!! :)
    25orna är snart slut. Har några få kvar bara. 25orna var ok men jag har mer hopp för öl jag ska brygga i framtiden. Jag gör fortfarane en del missar. Eller först hade jag nybörjartur ganska länge och sedan fick jag hybris och tappa kontrollen fullständigt. Jag ska gå tillbaka till att brygga på vettiga recept från nu. Inte experimentera för mkt. Verkar inte som Vi kommer iväg till Gbg ändå. Olivia är krasslig som bara den. ojoj

    SvaraRadera