onsdag 28 november 2012

Vardagsmat lammstek x3 med 45or
Denna vecka har vi gnagt på samma lammstek i dagarna tre. Två gånger med enbärssås och en gång med vitlökssmör. Vi har gjort "folköl" av mina 45or genom att blanda ut dem med lättöl. Det blir himla gott faktiskt. Jag försöker undvika att dricka starköl mitt i veckorna så då späder jag ut dem med lättöl. Fiffigt och gott.


Lägger ut ett kort på en outspädd 48a också. Unnade mig en igår då jag kände mig sliten efter en extra hetsig dag. Vi håller på att renovera vårt hus och vi är på sluttampen nu. Till helgen ska det vara så gott som klart. Eventuell tänkte jag brygga på söndag med vatten från nyborrade brunnen. Hoppas det blir gott. Jag hyste visst hopp om supergott vatten eftersom vårt hus ligger på Loka åsen. Tja, vi får väl se vad det blir.

9 kommentarer:

 1. Det där ser riktigt gött ut!
  En annan får vänta några månader till innan man kan lägga ut sådan smarriga bilder och kommentarer om hemlagat och hembryggt ;)

  SvaraRadera
 2. Ja det var faktiskt inte så pjåkigt heller. :)
  Väntan är det värsta! Som bryggare tycker jag man alltid lever i väntans tider. Alltid är det någon brygd man går å väntar på.

  SvaraRadera
 3. Ja och just nu en Amerikansk bitter som bryggdes igår och står och bubblar bakom ryggen.Bra att du lade upp ett recept nu när du fick sådana fina lovord i förra inlägget. Mvh David

  SvaraRadera
 4. Dricker en del folköl till maten på vardagarna, men en starköl och en lättöl låter ju helt klart bättre, mer av allt! ;)

  SvaraRadera
 5. En bitter bubblare i ryggen låter fint. Hoppas någon provar mitt recept och tycker det är gott också. Jag tog en 48 idag som för drink medan vi lagade mat. Himla god mild ale.

  JO vi har gjort så ibland när vi inte haft vanliga folkisar hemma att vi blandar en hembryggd med en lättis. Särskild de mörka starka lämpar sig bra att blanda ut för de har så mkt smak. Ikväll drack jag däremot två Mariestads till maten. Väldigt länge sedan jag köpte sådana.

  SvaraRadera
 6. Det händer ibland att jag faller till föga och köper en mariestads när utbudet i affären är skralt och jag blir lika besviken varje gång!

  SvaraRadera
 7. Smaklökarna vänjer sig ju vid finöl så till slut pallar de inte med "vanlig" bärs.
  Mariestad brukade vara en av mina favoriter förr. Den smakar ju knappt nåt alls men till viss mat tycker jag det passar med öl som bara är läskande å inte smakar nåt.

  SvaraRadera
 8. Jo men då föredrar jag en tjeckisk pilsner

  SvaraRadera
 9. Just det ja, märkte det på alla tomflaskor jag fick. Kände igen flaskan ;)

  SvaraRadera