tisdag 20 november 2012

Öl och whiskymässan i Örebro 2012


Kamerabatteriet var nyladdat men det kvittade för jag glömde kvar kameran hemma. Jag hade fullt sjå med att komma ihåg tågbiljett och biljett till mässan. Så det blev inga bilder tagna. Däremot hittade jag det här kvittot i plånboken som gäller mässkupoger för 200 kr så jag tog kort på det och det kortet får gälla för hela örebromässan.
Aldrig någonsin för har jag sett så många "gobbar" samlade i samma lokal förut.   ;)
Jag åkte tåg upp och sedan tåg hem igen. Det gick bra. Jag hade redan tränat veckan innan på att ta mig till tågstation i tid för jag hade tagit fel på helg. Jag trodde bergsäkert att det var förra helgen så några få minuter innan jag ska kliva på tåget till Örebro en vecka för tidigt så ringer telefonen och MaltMagnus hinner uppdatera mig på ölmässans egentliga datum. Min tågbiljett var inte ombokningsbar så det var ju 120 kr jag aldrig ser igen.
Men så i lördags så for jag upp till Örebro igen och hade en himla trevlig dag. Jag var där i sällskap med MaltMagnus, hans fru Veronica samt webmaster Markus. Jag fick matchande tröjor med MM loggan så jag kunde agera som vandrande "reklampelare. Jag får verkligen hoppas inte mitt yttre gjorde mer skada än nytta för företagets anseende.    ;)
I början när vi kom in så var det gott om utrymme men det fylldes på ganska snabbt och det dröjde inte länge innan man fick knö sig fram för att få sig en slatt öl.
Jag måste säga att den här dagen har ökat mitt självförtroende som bryggare något enormt för ju fler öl jag provsmakade ju mer längtade jag hem till mina egna brygder. Inte en enda öl drack jag som kunde mäta sig med de öl jag har här hemma bryggda av Vilseipilsnern killen själv. Låter lite sturskt kanske men jag känner att jag måste starta någon form av bryggeri. Så att smak-kräset folk som jag själv ska få något gott att dricka. Herregud!
Fantastiskt trevlig eftermiddag hursomhelst. Lunch blev jag bjuden på också (Tack igen MM).

När jag kom hem igen så åt jag och min fru en god Entrecote och drack ett glas rödvin till. Det var också gott. (föredrar nog öl framför vin ändå)


2 kommentarer:

 1. He he he.. "Jag åkte tåg upp och sedan tåg hem igen. Det gick bra. Jag hade redan tränat veckan innan på att ta mig till tågstation i tid för jag hade tagit fel på helg." Världsklass! Du är duktig på att återberätta så att komiken träder fram.

  Låter kul med ölmässa i "öret". Jag kan fylla i hyllokören genom att somm extern källa bestyrka att dina öl står sig bra i jämförelse.

  Vi är hemma från NYC nu och det var grymt. Blev ett besök på Brooklyn-bryggeriet där man fick smaka några spännande brygder. Pumpkin Ale (väldigt god), Pennant Ale `55 (lite för brödig för min smak) och Monster Ale (god för att vara så stark 10%) vara alla nyheter för mig detta potenta bryggeri. Kul att Sverige är största marknaden efter NY.

  Ni får pallra er hit snart för jag plockade med en Ron Zacapa 23 yrs (rom) hem som du nog skulle gilla.

  Ha det gott så länge!

  Buss och kran !

  Andreas

  SvaraRadera
 2. Jag borde bli författare ;)

  VAd bra att NY semestern blev en succé trots Sandy och inställt marathon. Dricka öl på Brooklyn brewery skulle jag gärna fått va med om.

  Ok, nu får vi kolla almanackan å boka in ett Gbg besök. Jag har sånär som på senaste Örebro besöket knappt varit utanför kommunen sedan Katrins kalas i somras.

  Hare toppengott!

  SvaraRadera