lördag 17 november 2012

Fredagkväll med mat och dryck


Igår blev det kalasmiddag! Hemgjord burgare och en trevlig Golden ale (min 46a igen då). Ok, brödet bakade vi inte själva utan det är vanligt köpt hamburgerbröd.  Vi gjorde en himla god coleslaw igår. En slaw utan cole. Vi hade ingen vitkål hemma så vi rev motor och palsternacka istället och det vart också gott. Man tager vad man haver. Klyftpotatisen ser lite torr och knortig ut och det beror på att jag glömde dem i ugnen en aning för länge. Det gjorde inte så mycket för man görar ju ändå in dem i massor med majonäs och sambal.  Under locket på burgaren hittar vi bacon (ekologisk), dijon, inlagd gurka och ketchup. Från botten och upp till köttfärsbiffen hittar vi grönsallad, tomat, rödlök och majonäs. Sedan klämmer man ihop alltihop och nålar fast det med ett träspett. Göta Petter, vilken fest!


Det är nåt vajsing med blixten på min kamera. Antingen blir det för ljust eller så ser man inget alls. Fin skumkrona på ölen på detta kort så jag tog med det trots att bildkvalitén är så usel. Ölen var däremot långt från usel. Bland det godaste jag druckit.  Efter middagen så la vi oss i soffan och tittade på en riktig höjdarfilm. "Ombytta roller på Baker street" Michael Caines bästa film :) Till den rullen drack jag en 47a. Dvs min Bipa. Himla skillnad på den nu och för en vecka sedan må jag säga. Kalasgod! Bland det godaste jag gjort tror jag minsann. 


Slänger in ett kort på den finfina frukostmackan jag åt i morse också. Min kära fru gjorde den åt mig. Det är avocado, dijonsenap och ett pocherat ägg på en bit toast. Himla god smörgås. Längtat efter en sådan hela veckan. 

2 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut!
    Hemgjorda burgare och klyftpotatisar är oslagbart, framför allt ihop med en hembryggd ;)

    SvaraRadera
  2. Jag vet! Makalöst smaskens alltihop ju! Hurra! :)

    SvaraRadera