måndag 10 juni 2013

62a med älgfärsbiff, pommes och bearnaises


Nu har jag fulländat min Bearnaisesås. Nu sitter det. Det var gott redan första gången men efter sju gånger så är det fin Restaurangklass på såsen. Världens bästa Bea! :) Hemfriterad potatis och så stekt älgfärs samt lite diverse grönt. Inte så pjåkigt tycker jag. Är det lördag så är det. Till sådan mat passar det bäst med en Bipa tycker jag. Mörkt och humligt med en aning rostad ton. Ja ni hör ju att det är en 62a det handlar om. Förbaskad god. 

Efter maten så knata vi upp för trappen till vår tv-nook och tira på ett avsnitt av "Lewis". Portvin och mörk Belgisk choklad smakade gott efter maten. Sedan kunde jag inte hålla mig längre utan vara bara tvungen att öppna en Rochfort Trappist ale. 


Först nr 8 och sedan knep vi även en nr 10. Se, det är inte bara jag som använder mig av siffror ;)
Fina glas vi fått tag i va? Guldkant på ölglasen såväl som i livet. 
Nåja, man ska väl njuta med måtta för blir man för nöjd så får man väl cancer i röven. Lagom balans mellan glädje och plågor är bäst. 

2 kommentarer:

  1. Hej Mr. BrewDude,
    Jag erkänner, jag har läst alla bloggar, flera gånger! Tycker du har en trevlig stil :)
    När du fick så höga poäng i tävlingen, är jag helt övertygad om att du brygger gott öl också.
    Att du dessutom lagar "bea" på riktigt, måste nästan vara unikt. Nog med beröm ;)
    Q: Har jag missat hur du krossar ditt malt? Eller är Malt Magnus så nära, att det fixar sig ändå?
    /Jompa (en sån där 60+) ;-))

    SvaraRadera
  2. Hallå Jompa!
    Tack för alla lovord. :)
    Jo jag beställer färdigkrossad malt av Malt Mangnus. Lättast så.

    SvaraRadera