torsdag 18 oktober 2012

Varning Amarillo

Just svept en flaska ”Lagunitas Maximus”
8% starkt och smakar urvriden gammal disktrasa. Alltså jag vet att Amarillo är en himla populär humlesort men för min del så tycker jag att all öl som är överhumlad med den sorten borde ha en klisterlapp med texten ”Varning Amarillo” på.  Usch, den här var inget god alls. Jag fick inte ens i mig hela utan hällde ut det sista. Jag vill dock inte dra all öl som är humlad med amarillo över samma kam för det finns massor med goda undantag. Som t ex Oppigårds Amarillo. Den är god. En del humlesorter   ska man bara akta sig för att använda för mycket av. Det är samma med Citra. Den smakar också unket(som kattpiss) om man har för mycket.

Jag har även satt i mig flaskan med Qvänum ”McBrian ale”. Den var helt ok. Till och med god men inte så god att jag skulle spendera pengar på att köpa en till flaska. Jag skulle absolut dricka en om jag blev bjuden men inte rycka pengar ur egen plånbok. Är man inte lika snål som jag och har råd att lägga 40 kr för EN öl så kan jag rekommendera den. En bra öl och man får dessutom en himla fin flaska på köpet.

Kvällens godaste öl var från Brooklyn brewery. ”East india pale ale” Perfekt avvägd beska, humlighet och styrka. Oj så god! Mums! Den var värd varje krona.

2 kommentarer:

 1. Skönt. Blev lite orolig ett tag där.. Tatuerade Triumphåkandes hembryggare båda två!!! Maximus tyckte jag va kanongod gillar även Oppigårds Amarillo och tycker att den funkat bra i mina hembryggder, men jag har iofs aldrig gjort en "single hop" eller torrhumlat med den. Nä på tisdag blir det en Porter med cacao och espresso. Smakar den inte bra serveras det Portergryta och Porterstek i 3 månader.
  Mvh David

  SvaraRadera
 2. blev mer bryggande än hojåka i år dock pga allt regn. Trajan har fått stå å sura i garaget medan jag stått vid brygg-grytan å svurit över vädret. Man får trösta sig med öl dårå.
  Jag hade väldigt svårt för Maximus.Tyckte den påminde lite om Spendrups konstisga snedsprång med med fåniga namnet ”sir taste a lot” Unket liksom. Fast smaken är ju olika. :)
  Porter passar bra nu när mörkret å kylan kommer. Jag har ett gäng mörka sorter på jäsning själv som blir klara i november.

  SvaraRadera