Jag och frugan hade lilljulafton i helgen. Jansons frestelse, prinskorvar, köttbullar, sill och rödbetssallad. Dessutom passade vi på att avnjuta den hemgjorda julportern. Attans så god den var då! Gör-smaskens! Ser himla fin ut också. Gott om skum. Undrar om jag har receptet på den här någonstans i min ölmapp.
Här är något som måste va receptet till Portern på bilden ovan:
2 kilo
paleale malt
300 gram
choklad malt
200 gram
crystal 150
100 gram
vetemalt
humle:
30 gram
goldings 60 min
30 gram
fuggles 30 min
protafloc 15 min
30 gram
fuggles 0 min
75 gram
laktos socker
1 dl gram
Sirap
Jäst: Safale S-04
Inte så avancerat men vad spelar det för roll om den ändå blev så god. Den bryggdes den 1 oktober och ligger på 5,2 Alkohol %. Nu ska jag inte tjyvsmaka något mer på julölen förrän på julafton. En månad extra lagring på flaska kommer knappast skada. Tvärtom. Jag har aldrig längtat till jul mer än vad jag gör i år kan jag tala om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar