Belgisk ale. Den 21
november 2011
2,2 kilo Pilsner
malt
0,3 kilo Carablond
20 (Belgisk karamellmalt)
0,1 kilo Carapale
0,05 kilo Crystal
150 (Bara lite för skoj skull)
2 dl strösocker (10 min innan kokslut)
Mäskvatten 7,25 liter lakvatten
ca 9,5 liter ??
Läste på internet att man inte längre behöver ha proteinrast
för pilsnermalt för numera är även den malten högmodifierad.
Rast vid 67
grader 75 min ok
Rast vid 76
grader 10 min ok
Sg efter Lak: 1,029 För lågt. Måste
mäska helt fel
Lakade iofs
bara i 25 minuter men förra gången lakade jag i 45 min men fick ändå lågt SG
efter lak. Vet inte vad jag gör för fel.
Lakade ur ca 17
liter som jag kokade på hög värme utan lock så mycket ångade
bort vilket tacksamt nog resulterade i en OG på 1,051. 17 liter är faktiskt 2 liter för mycket nu när jag tänker på det så det kanske förklarar så lågt SG efter lak. Jaja, det spelar ingen roll för det blev ju bra i slutändan ändå.
Humle:
10 gram Hallertauer 60 min 12 IBU
10 gram Hallertauer 45 min 8
IBU
10 gram Hallertauer 30 min 6 IBU
5 gram Hallertauer 0 min
Totalt: 26 IBU
Jäst: Safebrew wb06 slurryn
från bryggning nr 16
Det började jäsa ordentligt nästan på en gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar