söndag 11 augusti 2013

69a med lammkött ;)


69an var ju någon form av Belgisk Blonde. Ganska god men om sanningen nu ska fram så tror jag att jag har druckit min årskvot av Belgiska blondes. Less på dem. Nu vill jag ha ipas igen. Både Engelska och Amerikanska. Från nu skall det bara bryggas humlestinna drycker tack så mycket.

Lammgrytan var dock himla god! Fantastiskt god till och med. Väldigt okomplicerat, lätt och enkelt att laga lamm i gryta. Det kan jag rekommendera. Ta en liten ugnsfast gryta och stoppa ner valfritt lammkött. I detta fallet var det lägg av lamm. Häll på en skvätt soja och balsamvinäger. En klick smör. Timjan. In i ugnen på 150 grader i bortåt 4 timmar. Man kan ha i vitlök och rotsaker i grytan också om man så vill och sedan ta vara på spadet och göra en god sås.

2 kommentarer:

  1. Testa att brygga en humlestinn belgisk blond ;)

    SvaraRadera
  2. Det får bli i framtiden isåfall. Nästa på brygg-schemat är en Bipa och efter det så blir det nog en vanlig ljus ipa för det var länge sedan. Ja å sedan lär det väl vara dags för en veteöl igen. Skulel vilja brygga nåt stout aktigt också någon gång. Har ingen irländsk jäst bara. just det ja, min Rochoefortjäst kanske börjar bli redo snart å då bli det ju Belgiskt igen. Fast då blir det lågt med humle.

    SvaraRadera