söndag 25 augusti 2013

2X Lamm och dubbelt överjäst 74a


Lammbonanzan fortsätter. Vi har ju hela frysen full av lamm så det blir en hel del olika lammrätter till middag nuförtiden. Belgisk ale smakar gott till lamm så det är tur att min nr 70 ljusa starka Belgare blev så god trots grytkatastrofen under bryggningen.  Lammkotlett med kokt potatis och lyxig sallad med oliver och fetaost. Mmmmm, gott!

 
Långugnad (3-4 timmar) lammlägg med råris, tsatziki och diverse andra tillbehör. Också nr 70 att dricka till. Hur gott som helst.   Det är förbenat gott att tillaga lägg och diverse andra klumpar på detta viset. Annars är det lätt att just bog, lägg och nacke blir kvar längst ner i frysen när man ätit upp kotletterna och filén. Ta en gjutjärnsgryta och lägg ner valfri köttbit. På med lite balsamvinäger, kinesisk soya(den tjocka sorten), en skvätt olivolja, timjan och några vitlökar. Inget vatten eller annan vätska. In i ugnen bortåt 4 timmar på 150 grader. Självklart kan man ha vilka kryddor man vill. En gång hade jag chipotle i. Det var himla gott.


Här var det överjäst i dubbel bemärkelse. Det jäser ju helt vilt å galet mycket. Det såg ut så här redan dagen efter bryggning. Jag gissar jag kanske kan ha överdrivit lite med jästmängden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar