lördag 18 maj 2013

59 och 60 i glas samt lite grillatPremiär för min Belgiska wit. Nr 60 i ordningen. Den var otroligt bra den jästen. WLP 515. Jäste ut tokbra. Passar bra en varm sommardag men en frisk veteöl. Jag hade i några gram Citra på slutet av koket också. Himla gott. Min kära fru blev helt lyrisk i denna öl. 


Premiär nr 2. Grilla! Första gången i år. Den gamla rostiga klotgrillen får hänga med en sommar till. Jag glömde ställa in den i höstas så den har fått rejält med patina. Jag gjorde himla goda grillspett på fläskfärs som jag hittade i frysen. Jag blandade i gräslök, chipotlesalsa, timjan, salt, peppar och en skvätt grädde. 
Det ser ut som om vi var på stranden och grillade men så är det faktiskt inte. Vi har inte strandtomt. Tvärtom. Vi bor mitt ute i skogen. Vi hade grävare här i höstas som grävde ny brunn åt oss och det blev  en del sand på vår gräsmatta efter dom. Vi ska skyffla bort sanden vad det lider.


Vi satt ute på vår veranda och åt. Himla trevligt. Lugnt och tyst och man kan spana ut över ängen och hästarna som går å betar i den nya hagen som vi blev klara med i förrgår. Jag är väldigt nöjd med hörnen till hagen. Stadigt. Ser änna proffsigt ut. De behöver vi inte skämmas för. Slänger in ett kort på det också så ingen tror jag sitter å hittar på.


Ruby heter den bruna är en American quarterhäst. Den andra är en islänning som heter Snaedis.


Sedan vart det en till öl. Altanräcket ska målas om i sommar. 


Och en till. Den sista här är en såkallad 59a :)  En Amerikansk Brown ale. Jag önskar jag kunde beskriva hur öl smakar men jag är inget vidare bra på det. Jag borde gå en ölprovarkurs så jag lär mig för jag inser ju själv att det låter urfånigt med alla dessa "mmm, god öl" beskrivningar. 

Efter sista ölen där så gick vi ut och planterade 100 granar. Bara 2300 till så är vi klara. 

Jaha, ikväll blir det repris på gårdagens succé. Grilla och plantera gran. 

4 kommentarer:

 1. Hm, det där ser ut som en bit himmelrike det! Alltihop! :-)

  SvaraRadera
 2. Ja det är lustigt hur man kan vinkla verkligheten på en blogg så det ser ut som man lever så idylliskt som det bara går ;) Fast den här helgen har varit väldigt bra. Mycket med fint väder, god mat mat å fantastisk öl.

  Jaha nu är klockan halvåtta, hundarna är matade å rastade å nu är det dags att sätta fart å jobba igen. Börja på en till hästhage samt fortsätta plantera gran.

  SvaraRadera
 3. Gött det ser ut, både mat och miljön :)

  SvaraRadera
 4. Grillat i dagarna 3 här. Gris, lamm, lamm. Med hemgjord potatissallad idag. Himla gott. Blev sjukt sugen på rödvin idag. Fast det hade vi inget hemma av så det fick bli Mariestadsfolkis istället. 350 granar satta!

  Ja det är trevligt att bo på landet. Friskluft och alltid nåt å göra. Man sover gott :)

  SvaraRadera