måndag 6 maj 2013

57 och stek i repris

Detta inlägg var egentligen svar på en kommentar jag fick men det blev rätt långt och snudd på läsvärt så jag lägger ut det som ett fullvärdigt blogginlägg också. Samt bilder på mat å dricka förstås. Fattas bara. 57an med pepparchips här först. Bra tilltugg att ha till Snookern på tv. Ja det är ju VM final igår och idag.  Kommer Ronnie O'Sullivan att ta sitt andra världsmästerskap i rad? Det blir det femte i hans karriär totalt.


Det är nog bra att ha några "vettiga" recept som man vet blir goda som man brygger om och om igen. Men visst är det så himla mycket roligare att experimentbrygga? Aptrist att brygga något exakt efter ett gammalt recept tycker jag. Jag har några sorter som jag brygger ofta för de är goda men alltid ändrar jag på någon detalj i receptet för att se hur det slår ut. Min Bipa är väl fjärde gången jag brygger men med modifiaktion. Varje gång tycker jag man kommer på något som går att förbättra. Lite mer eller mindre beska, lite högre eller lägre FG, mer eller mindre humle smak, mer eller mindre rostad smak osv osv osv.

Nackdelen med experimentölen är väl att det inte är så skoj att ha ett helt gäng med backar fyllda av öl som man dricker mer eller mindre motvilligt. Det är ju inte 100% av alla experimentöl som blivit så goda som man kanske hade hoppats på.  Min 57a var en sådan. 56an också egentligen. De är ok och till och med goda men inte superextrajättegoda.

Jag längtar till 59,60,61, 62, 63 och 64an är klara. Dom tror jag väldigt mycket på allihop. Hmmm, kanske dags för ett tokigt experimentöl nästa gång då att bryta av med. Tja vi får se.


Vi har ätit stek i dagarna 3 nu. Det blir ju gärna så i ett litet hushåll. Men resterna av den där fransyskan har varit lika goda alla dagar. Vi har så det räcker till en middag till för två. Det blir nog Pyttipanna på de sista resterna.  Också gott.

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt gött ut!

  Håller med, har kokat 2 olika 2 gånger, men då har förändringar gjorts. De har blivit till det bättre bägge två, version 3 av dem är nedskrivna och det blir förändringar igen ;)

  SvaraRadera
 2. Det VAR gött!

  Version elva kommer vara ännu bättre. :)

  Final i Snooker Vm nu! oj oj!

  SvaraRadera
 3. Haha, ja verkligen ;)
  v2 av Blood Of Saints Lager har fått kvalitetsstämpel här hemma redan, och då är den inte färdiglagrad än ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tog den sista 57an igårkväll precis när de blivit som bäst. Den hade gått från ok till riktigt j-vla god. Ja å nu är de slut. Story of my life, drick upp innan de är klara. Herregud! Att jag aldrig lär mig. Måste låta bli 59orna innan de är färdiga. Så frestande att kolla om de är goda redan nu.
  Får dricka Mariestadsfolkisar i några veckor medan jag väntar.

  SvaraRadera