tisdag 26 mars 2013

55 Brune med vildfärsbiffar


Tira, vilken tisdagsmiddag! Älg/vildsvinsbiffar med gräddsås, ärtor och en Belgisk Brune(55an).  Det var precis lika gott som det ser ut. Mums!  God öl också. Inte så tokig för att vara första försöket på en sådan öl. Inte har jag gjort biffar på vildsvin/älg heller så det var två klockrena första försök.  Det är nog inte så mycket mer jag kan skriva om detta. Kan dra några recept kanske.

55 Belgisk Brune   20 liter

3 kg pale ale malt
1,5 kg bayersk malt
0,7 kg cararuby 50
0,5 kg vetemalt
0,05 kg chokladmalt
0,5 kg mörkt socker

Humle:
17 gram HT PErle    60 min
20 gram Goldings  30 min
20 gram Saaz         30 min
15 gram Saaz     0 min

jäst:Safebrew wb06

OG 1,060
FG 1,010
IBU:30


Biffarna:
50% vardera av älg och vildsvin
lagom med salt, peppar, hackad enbär, hackad lök och grädde
Stek i smör

2 kommentarer:

  1. Får sluta läsa din blogg, får alltid cravings när jag läser dina recept! :-)
    Här blir det matjes, färskpotatis och gräddfil-/gräslökssås tillsammand med en köpe-påsköl. Lite oortodoxt, men ändå rätt. :-)

    SvaraRadera
  2. HA! :) Brukar själv gå in på min blogg å bli sugen på mat. Därför jag taggat alla inlägg med matbilder i.

    Åh matjessill! Det är den bästa sillen tycker jag. himla gott! Jag har en burk med mästarmatjes i kylen faktiskt. Äter nog upp den i helgen. Med potatis å gräddfil å gräslök. Mums!

    Gla påsk!

    SvaraRadera