tisdag 26 mars 2013
55 Brune med vildfärsbiffar
Tira, vilken tisdagsmiddag! Älg/vildsvinsbiffar med gräddsås, ärtor och en Belgisk Brune(55an). Det var precis lika gott som det ser ut. Mums! God öl också. Inte så tokig för att vara första försöket på en sådan öl. Inte har jag gjort biffar på vildsvin/älg heller så det var två klockrena första försök. Det är nog inte så mycket mer jag kan skriva om detta. Kan dra några recept kanske.
55 Belgisk Brune 20 liter
3 kg pale ale malt
1,5 kg bayersk malt
0,7 kg cararuby 50
0,5 kg vetemalt
0,05 kg chokladmalt
0,5 kg mörkt socker
Humle:
17 gram HT PErle 60 min
20 gram Goldings 30 min
20 gram Saaz 30 min
15 gram Saaz 0 min
jäst:Safebrew wb06
OG 1,060
FG 1,010
IBU:30
Biffarna:
50% vardera av älg och vildsvin
lagom med salt, peppar, hackad enbär, hackad lök och grädde
Stek i smör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Får sluta läsa din blogg, får alltid cravings när jag läser dina recept! :-)
SvaraRaderaHär blir det matjes, färskpotatis och gräddfil-/gräslökssås tillsammand med en köpe-påsköl. Lite oortodoxt, men ändå rätt. :-)
HA! :) Brukar själv gå in på min blogg å bli sugen på mat. Därför jag taggat alla inlägg med matbilder i.
SvaraRaderaÅh matjessill! Det är den bästa sillen tycker jag. himla gott! Jag har en burk med mästarmatjes i kylen faktiskt. Äter nog upp den i helgen. Med potatis å gräddfil å gräslök. Mums!
Gla påsk!