söndag 3 mars 2013

51 Bipa med burgare


Idag söndag den 3e mars fick jag till en himla trevlig lunch. Frugan var iväg till sin syster så jag var allena denna dag och fick bestämma själv vad jag skulle äta.  Tja, favorit i repris. Svingod egenbrygd Bipa och en burgare. Inte sådan där otäck burgare på blandat hästkött och Gud vet vad, utan på glada hälsosamma kor. Jag skulle faktiskt mycket hellre vara vegetarian än att köpa kött i butik. Jag köper mitt kött direkt från bonden så vet jag precis hur bra de har det. Det har jag gjort sedan 2006. Typ. Kan ha varit 2007. Hurra för mig då!  Haha. Alla gillar en dryg besserwisser typ som sitter på sina höga hästar. Eller hur? ;)

Vad hittar vi mer på denna takrik då? Ser änna ut som vitlöksbröd där på kanten. Mhm. Friterade potatisklyftor, diverse röror och ganska klent med sallad. Ingen nyttotalrik direkt.

Min Bipa som jag tjyvstartade med redan för ett par veckor sedan har verkligen kommit till sin rätt nu. Löjligt god. Kan nog vara bland det bästa jag gjort. Om det inte vore för att termostaten lagt av på min Bielmeier så skulle jag bryggt mer av denna redan idag.

6 kommentarer:

 1. Det ser ju riktigt gott ut! Maler du måhända din egen köttfärs till burgarna?

  SvaraRadera
 2. Det var gott också :) Mums!
  Vi har en köttkvarn men den där köttfärsen var färdigmald. Vi går ihop i vår familj å köper en halv ko eller kalv från en köttbonde här i närheten som har en kalasfin gård.
  Jag har ju en liten gård jag med och i framtiden så ska vi nog skaffa getter, ankor och kanske får. Tja vi får se. Tanken är väl att vi ska vara självförsörjande i så stor utsträckning som det bara går.

  SvaraRadera
 3. Såg ju änna gött ut det!
  En annan får ju vänta drygt 2,5 månader till innan jag vet om mitt första Bielmeierkok blev göttit.

  Kontakta Bielmeier om din termostat, din är väl året gammal bara?

  SvaraRadera
 4. Lite drygt ett år. Tror jag köpte den i februari förra året.
  En bryggare går alltid väntans tider. Alltid någon bryggd på G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är nedkomst med jämna mellanrum!
   Du som är aleexpert, har ett recept jag filar på, kan vi maila lite tror du?

   Radera
 5. Expert vet jag väl inte men jag börjar väl sånär få kläm på det nu. Jag har några recept som jag tror på och som jag brukar utgå ifrån. Sedan är jag ju inte så noga. Jag mäter inga hekto eller gram hit eller dit utan pyttsar i lite på känn. En liter malt väger ju 500 gram så man kan gå rätt mkt på känn och syn.
  Visst mejla mig på: brewdude75@yahoo.se

  SvaraRadera