torsdag 2 augusti 2012

42 pale pale


Det har gått lite segt med bryggandet under sommaren. Häromdagen så flaskade jag sista hinken jag hade på jäsning. Drygt 2,5 back med 33cl flaskor blev det. Hoppas den här blir god. Ingen aning längre vad jag kan förvänta mig. Jag har varit så disträ de senaste gångerna jag bryggt så det verkar kunna gå hursomhelst. En bidragande faktor till det skulle kunna vara att bläcket är slut i vår skrivare så jag får skriva recepten för hand. Med penna! Som de gjorde på stenåldern. Mitt textade är så gott som oläsligt. Till och med för mig själv så jag får ibland vad sjutton det är jag skrivit egentligen.
Receptet är väl typ så som såhär:  (tror jag)
4,0 kg pale ale malt
0,4 kg Cara ruby 50  (Gissar att jag måste haft slut på crystal malt för annars brukar ju ta det)
0,2 kg Carapale
0,2 kg vetemalt
Jag har för mig att jag hade i kalciumsulfat men jag har inte skrivit något om det i receptet.
15 gram Northern brewer      60 min
15 gram Cascade                   30 min
10 gram Goldings                  30 min
Efter detta så är recpetet fullkomligt oläsligt.  Överstrukna rader och en massa kludd. Det står något om Goldings också och eventuellt Cascade.  Gissar att jag hade i mer av de sorterna i slutet av koket. Det verkar rimligt.
Jag har inte skrivit vilken jäst jag använde men jag är så gott som säker  på att jag använde en slurry på Safale S-04.  Jag vet att jag torrhumlade i 4-5 dagar. Men jag har inte skrivit ner vilka sorter eller i vilken mängd. Säkert mer Goldings och kanske lite Amarillo. tja,,, vi får väl se vad det blir av det här.
OG: 1,044   FG: 1,010      4,4% alc vol

2 kommentarer:

  1. jag tjyvstarta med en 42a redan ikväll faktiskt. den är ju inte klar förrän om 1-2 veckor från nu men den smakade bra reda nu. Rätt god. Lite enkel å simpel kanske. Hade hoppats på mer men den är absolut god ändå. Olivia tyckte den var jättegod.
    De bästa i backen är helt klart 39, 40 och 41. De kan jag verkligen stå för. De blev en klar succé. kanske även 42an. Vi får se.

    SvaraRadera