tisdag 25 mars 2014

86 IPA och alla getter hemma


Jag måste ju ha något att bjuda på i sommar när folk kommer hit å hälsar på. Stackars stadsfolk som vill få en glimt av det idylliska livet på landet. Inte alla som gillar Belgisk ale lika mycket som jag så något mer mainstream behöver bryggas.  ;)
IPA gillar ju de flesta. Vanlig ljus IPA med alla sorters högalftahumle som jag har kvar i frysen. Lite av en humlerensare. Bort med all Simcoe och Calypso som legat å tagit plats i frysen. I med Citra också. Sedan ett lass med Goldings också bara för att. Hoppas det blir god dricka av detta. Jag har lite kasst bryggarsjälvförtroende för tillfället då min Porter inte ville jäsa ut. Den tvärstannade på 1,019.


Vi har skaffat några fler djur till gården. Getter!  Här ovan är två av dem. Rölla och Getrud. Tanken är att vi ska mjölka och sedan göra världsgoda ostar av all getmjölk. 


Där borta står Betty och gnager på något. Tira vilken fin grind jag snickra ihop! Fullt funktionsduglig grind.  Jag hojtar till här på bloggen när det händer något på ost-fronten. :)

4 kommentarer:

 1. Alltid trevligt att läsa din blogg. Tror du inte skall oroa dig för din porter. 19 är ett helt ok fg för en porter. Den jästen du använde hade kanske en lägre jäsningsgrad? Skulle inte du brygga ett barley wine på den jästen?

  SvaraRadera
 2. tackar! :)
  Får brygga en barley wine på någon annan jäst. Det dyker alltid upp nåt å jäsa med. Har kylen full med slurryburkar.

  SvaraRadera
 3. Ha ha Ja, stackars oss! Vi är tacksamma för både glimt och öl. Ska bli skoj!

  Testade faktiskt en Chimey i helgen. Fantastisk!

  Impad av hagen! Extra fint med lite ruffare och obehandlat trä.

  Ha det så gott!


  Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja de är inte dåliga de där Trappistölen. Var det en den blåa?? Den har de tom på bolaget i Töreboda nu :) Himla god som sagt.
   Himla nöjd med get hagen. särkilt med tanke på hur kort tid jag/vi satte upp den.
   ha de bra!

   Radera