tisdag 1 april 2014

87an och diverse annat smått och gott


Tanken på att få snåla med ölen hela sommaren har motiverat mig tillräckligt för att hålla igång grytan oftare. Två gånger förra veckan är ganska bra. Först var det ju en vanlig Amerikansk pale och så senast vart det en till veteöl. Belgisk wit om man ska vara noga. Nästan samma som 84an faktiskt men nu med nummer 87. Veteöl är ju så gott på sommaren. Friskt och fräscht. Jag lyckades faktiskt ta en hyffsat bra bild på 84an i fredags.


Där har vi den. Enda sättet för mig att få till en ok bild på upphälld öl är fota utomhus. Jag satt i solen en stund och njöt av den här goda 84an. Öl smakar nog liiite godare utomhus tycker jag. Jag trodde faktiskt inte 84an skulle hinna bli klar men den smakar toppen redan nu så det var ju synd att jag inte fick med den till ölbryggar-sm i år. Garanterat guld för den. ;)

Bäst jag slänger in en bild på god mat också för att så att säga få igång salivproduktionen hos eventuella läsare.


En fet god biff med skivad och ugnad potatis. Grönpepparsås samt diverse grönsaker. Jag tror det kan vara en 83a i glaset. Mums!  Vilken festmåltid.

I lördags hade jag besök av en bryggarkollega från Göteborg. Han har bloggen: Brewbybrandis.blogspot.com
Han fick den stora äran och glädjen att provsmaka fem av mina bästa öl. 81an(som jag skickat in till sm),82an(också in till sm),83an(Skulle in till sm men jag tyckte inte den platsa trots att den egentligen var otroligt god), 84an(se ovan) samt världens godaste öl som någonsin bryggts. Min 67a.  Dvs min fantastiska Barley wine.  Vilken lyckost!   :)


5 kommentarer:

 1. Ja 67:an är jag verkligen en lyckost som fått avnjuta vid 2 tillfällen nu!
  Tack, det var riktigt trevligt och gott att sitta på ljugarbänken och smaka så många goda öl. 5 av Rickards och 5 av mina. Det får bli returmöte i sommarvärmen hos någon av oss :)

  SvaraRadera
 2. Få förunnat ;)

  Göteborg på sommarn e ju gött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så finns ju räkor här med ;)

   Radera
  2. Amylases sommarölsträff är ju den 14:e juni. Kanske komma ner till Götet då?

   Radera
  3. Ja kanske det. Vi får se. Tycker det är jobbigt å ta sig ända ut till Fräntorp. Bättre när de hade träffen på guldheden tycker jag.

   Radera