torsdag 17 april 2014

89 wai iti


Det börjar nästan likna " the good old days" när jag bryggde stup i kvarten. Jag har minst en hink på G hela tiden. Senaste bubblaren är en vanlig pale ale som jag humlat med Northern brewer, EKG och massor med Wai iti. Bryggaren Brandis hade med sig en påse sådan humle när han var här på ölprovning för några veckor sedan. Himla bussigt! Det är en ny humle från Nya Zeeland som ska smaka mandarin, citron och nåt som heter limezest. Vad det nu är.
20 liter med en OG på 1,051. Enkelt vanligt pale ale recept i övrigt. Inga konstigheter.

Nej, vi har inte slutat äta men det var ett tag sedan vi åt något som var värt att fota. Det blir mycket gryta nuförtiden och jag tycker det är svårt att fota gryta utan att det ser äckligt ut. Det blir mest bara en brun sörja på talrik. Knappast något att fresta med. Bara för att bevisa att det inte försiggår någon obefogad bantning här så lägger jag ut ett kort på en av alla dessa köttgrytor.


Inte så vackert va?  Den där rökölen som vi drack till var inte så tokig förresten. Jag hittade den på bolaget i Mariestad. Kanske kan vara en idé för framtida brygg-experiment. Rökt malt. Det är typiskt för staden Bamberg i Tyskland. Där dricker man tydligen gärna sånt.

Glad påsk!  :)

2 kommentarer:

  1. Spännande, hur går det med den? :)

    SvaraRadera
  2. Går nog bra. jäste ut fint. luktar himla fint. Får prova i slutet av maj hur den smakar men jag tror det blir succé.

    SvaraRadera