torsdag 13 mars 2014

82a i vårsolen


Jag hörde något om att vintern var på väg tillbaka i nästa vecka så jag satte fart med å ta en kall bärs utomhus i den fina vårsolen. Det är min goda 82a vi pratar om. Belgisk blonde. Jag har faktiskt skickat in 5 av dem till öl -SM i år. Tänkte först att jag skippar hela spektaklet men så skickade jag in två olika öl ändå. Den här 82an och så 81an med. Har inget som helst hopp om att placera mig på pallen i år heller. Visserligen extremt god men den blev inte typmässigt bra för den klass jag tänkt skicka in den i å då lät jag hellre bli.  67an (min barleywine) skulle ju lätt ha vunnit guld men den ville jag inte skicka in för jag kunde helt enkelt inte avvara 5 flaskor av den. Den var FÖR god. Jag vill dricka upp dom alla själv.


Där har vi bryggmästaren själv som sörplar god 82a utomhus i det fina vädret. Riktigt god öl men om den får några höga betyg vet jag inte. Den är visserligen kolossalt god men inte så fenolig som Belgiska öl egentligen ska smaka så där kan det bli minuspoäng. Skål sålänge!

4 kommentarer:

 1. Hahaha, den är för god för att skickas in! Det är därför man skall brygga mycket när man brygger sådana där öl! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan aldrig brygga tillräckligt mycket av riktigt god öl. Det går åt fortare än man tror å vips så är de nästan slut. Kunde bara inte skicka in de där sista 5 flaskorna. Som sagt, de är FÖR himla goda. ;)

   Radera
 2. Ser änna gött ut!
  67:an är fin den, godaste öl jag druckit!

  SvaraRadera
 3. Öl utomhus e liiite godare :) bäst e öl utomhus med trevlig utsikt. Typ alperna eller över havet.
  Måste brygga fler kopior av 67an. Bästa öl jag druckit också. jag får göra nästa omgång lite sämre så jag kan mäktar med å avvara till sm. ;)

  SvaraRadera