onsdag 18 december 2013

81 Belgisk skogsmus ale


Idag när jag släpade fram alla prylar för ölbryggning så hittade jag den här lille krabaten i min Bielmeier. En rädd liten stackars skogsmus. Undrar hur länge han bott där?
Efter att ha återgett musen hans frihet i skogen där jag bor så började jag värma upp vatten för bryggning nr 81. Jag hade siktet inställt på något mörkt men i sista stund så tänkte jag om och valde istället att brygga en repris på nr 52. Det var den som jag lämnade in till SM och fick som mest 42 poäng för. Visserligen ska jag ändra på några detaljer i receptet för 42 poäng är ju inte max utan det är ju 50 så det är dit vi siktar. Alltid. Om dagens bryggning går bra så kanske jag lämnar in 5 flaskor av denna till SM nästa år så får vi se om jag kan klå 42 poäng.  Receptet på 52an samt domares omdöme hittas HÄR.

Det enda jag ska ändra på till dagens bryggning är sista humlegivan samt jästen. Jaha, nu är det bäst jag går ner till köket och kolla in grytan så det inte kokar över. Även dags å väga upp första humlegivan.

För läsare med mc-intresse så finns det nyheter angående styre och blinkers på min hoj och bilder på detta hittar du om du klickar HÄR.


4 kommentarer:

 1. En sån liten krabat, han gillar säkert malt också ;)

  Tack för senast! Riktigt Trevligt! :)

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Himla god öl också!
  Trodde mitt maltskåp var mus-säkert men tydligen inte. Får slänga in katten där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, möss hittar väl in överallt de rackarna. Malten till kassaskåp model Jönssonligan ;)
   Ja jädrar, din 67 Barley Wine... Mums!
   Grymt god (det var dom alla men den stod ut ;) )

   Radera
 3. Tackar tackar! :) Ska absolut brygga fler barley wines i framtiden. Kanske nåt för SM 2015

  SvaraRadera