torsdag 10 oktober 2013

76 Blek vanlig tråkig ale


En påtaglig humlearom sprider sig i hela huset och all den avdunstade vätskan från koket har gjort alla fönster så immiga att man inte kan se ut. Ännu en bryggning avklarad. Nummer 76 i ordningen sedan jag började. Vad blev det idag då? Jo, en fullkomligt vanlig pale ale. Min fru önskade något ljust att dricka och som man även kan bjuda lagerdrickande svennar på om de dristar ett besök hitåt. Sagt och gjort. Receptet är så tråkigt att jag inte ens ids skriva ner det här. Något med pale ale malt och inte så mycket mer. Sparsamt med humle och en rätt neutral jäst.


För att liva upp detta inlägg en gnutta så slänger jag med en suddig bild på en bautastor lammfilé. Jag skar ut den själv ur lammsadeln. Undrar vad en sådan kloss skulle kosta om man handlade den i butik? hundralappen alla gånger. Jag är inte rik i plånboken men rätt så på talriken ändå.
Åh, jag måste dementera en sak jag skrev i ett tidigare inlägg. Jag skrev något om att man ALLTID dricker öl till maten. Stämmer inte för igår blev det rödvin. Onsdag = lill-lördag ju.  :) 
Fest och Nobless! Till efterrätt blev det portvin och plommon i madeira. 


2 kommentarer:

  1. Hur många veckor ska jag vänta innan jag kan drista mig till ett besök för att smaka då :)

    SvaraRadera
  2. Ja jisses! 2 veckors jäsning å sedan minst 5 veckors lagring. buhu, ingen bärs! jag har bara en enda liten back kvar med hembryggt. det får bli en folkis höst för mig. trist!

    SvaraRadera