fredag 4 januari 2013

Trevligt tilltugg med Belgisk ale


Den fina ölmuggen jag fick i julklapp måste jag ju lägga upp också. Tillsammans med två goda Maredsous och lite gott svennigt tilltugg. Äh, avocadohalvor är urgott hursomhelst. Hembakt bröd i alla fall.
Det har gott mer än två månader sedan jag bryggde sist men närsomhelst nu ska jag få tid. Ska bli himla intressant att testa vattnet från nyborrade brunn och. Jag tänkte även köpa nya jäshinkar för efter 50 bryggningar så börjar de jag har att se både slitna och lite smått äckliga ut. Kan vara dags att byta.
Gott nytt år förresten!

4 kommentarer:

 1. God fortsättning på dig!
  Härlig ölmugg!
  Blir spännande höra hur vattnet är ur nya brunnen!
  En fråga, lite OT: Din Bielmeier, är den ommärkt på undersidan? eller står det 1800 w & modell 695.0?? eller nått på Bielmeier etiketten?

  SvaraRadera
 2. Det samma! gott nytt år!

  Ja det var en perfekt julklapp. En mugg drejad av munkar och så står det Maredsous på det också som råkar vara min favorit bland Belgiska ales. Nästa efter mina egna då förstås. :)
  Kollade på undersidan av min gryta och det står 2000 w på en lapp där.
  Jag såg i senaste humlebladet en reklam om doppvärmare på drygt 3000 watt. Det kanske är nåt att ha i framtiden om man skaffar sig en ännu större gryta.

  SvaraRadera
 3. Klockrent med favoritölen dessutom!

  Ja, har sett den doppvärmaren också, verkar vara en del som börjat med den.
  Ja du, blir det större för min del får det nog bli en Braumeister av något slag, men för nu kommer Bielmeiern räcka (när jag får tillbaka den *S*)
  Blivit något bryggt på sistone?

  SvaraRadera
 4. Nej det blir inget alls bryggt här. Jag som alltid brukade finna tid till att brygga har inte hunnit med en enda sedan slutet på oktober. Innan dess var det alltid minst 2 bryggningar i månaden. Kommit av mig helt verkar det som. Vi totalrenoverade vårt hus under hösten och vintern så all energi lades på det. I nästa vecka ska det ske ändå. Innan nästa fredag ska jag ha bryggt en gång. Det värsta är att nu blir dte ju köpe öl i 2 månader eftersom mitt eget lager har sinat. Har några nr 50 kvar bara.

  SvaraRadera