söndag 2 september 2012

En nätt förrätt och en Saison


Vilken överraskning jag fick när jag kom ut från duschen idag. Min kära fru hade gjort iordning en liten förrätt bestående av vitlöksbröd med olivdip/philadelfiaoströra samt advokado med majonäs. Jag var lite trött och hängig idag för vi håller på och renoverar vårt hus. Det går ganska bra men det är sååå mkt kvar innan det är färdigt att ibland blir man så trött av att bara tänka på det. Idag var en sådan dag då man nästan storknar av renoveringsbörda. Till detta drack vi varsin 41a (min saison). Otroligt gott hursomhelst och det gjorde att livsandarna fick kraft och kom tillbaka.

Vi har faktiskt planer på att bygga en hel pub åt oss i en del av ladan. Med bardisk och allt. Väldigt rustik känsla siktar vi på. En liten pub på andra våningen i ladan med fönster både utåt och inåt ladan så man kan titta ner på sin traktor. Det finns även små tankar om att bygga ett bryggeri där någonstans också. Utrymme finns. Drömmar och idér också. Det hela ska nog kunna bli himla smut och fint när det väl är klart. Mittemot ska frugan ha sin syateljé med tryckbord. Jag kan jobba i bryggeriet eller ute i skog och mark med traktorn och sedan ses vi för en afterwork i vår egen pub. Göta Petter vilken utopi!

8 kommentarer:

 1. Tycker att det låter som en jättebra ide'. Det är ju härligt att frun din verkar vara med på noterna. Själv har jag byggt en Pub i garaget med allt som hör där till. Så det ända som får plats där förutom det är min Bonneville T-100 Forrest green (läste ett inlägg där du sa att du hade en också). I morgon bryggdag = härligt.
  Må väl // David

  SvaraRadera
 2. Morsning David!

  Vad roligt! Första mc killen som brygger jag hör talas om förutom mig själv. Grön Bonneville, vad är oddsen för det? Du verkar uppskatta livets goda också. Pub i garaget å allt. Vad ska du brygga idag då? Jag har slut på malt men ska hämta i slutet på nästa vecka.
  Ha det!

  SvaraRadera
 3. Det blev en variant av Two Hearted Ale från Bell's.Första gången jag följer ett redan befintligt recept, jag brukar göra egna i BeerSmith annars. Men nu blev det inte exakt iaf men det gör inget så länge det smakar bra i slutändan.

  Mvh David

  SvaraRadera
 4. Ok, jag har inte hört tala som den ölen. Jag bor ute på landet och bolaget här har inte så mycket olika sorter. Det triggade ju en ytterligare till att börja brygga själv.
  Jag använder inte beersmith men jag testade gratisvarianten några veckor. det fastnade aldrig. Ritar på papper med penna själv istället ;)
  Vart håller du hus någonstans då och hur länge har du haft din Bonneville? Jag köpte min 2006 efter att ha åkt H-D i några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ölen drack jag på Oliver Twist i Sthlm, den har aldrig släppts på Systemet. Jag bor Ca 3 mil norr om Sthlm. Köpte min Bonneville 2009, innan det hade jag en Yamaha Dragstar 1100 som jag hade satt kapen i och byggt om till ensitsig, sänkt, med Aphäng. påminde lite om HD's Street Bob fast med högre styre. // David

   Radera
 5. Aldrig varit på Oliver twist i Stockholm men däremot i Nyköping några hundra gånger när jag bodde där. Författaren däremot strax nära Medis. Dvs Charles Dickens. 3 mil norr om Stockholm vet jag inget om men jag har bott i Täby och Åkersberga för 15 år sedan. vad är det? 1-2 mil norr om?
  Haft japanare också. Bra cyklar de med. Suzuki har jag haft flera av.

  SvaraRadera
 6. Uppväxt i Täby (grindtorp) nu i Vallentuna. Liten värld.. Trevlig helg // David

  SvaraRadera
 7. Väldigt liten värld. Uppväxt på kometvägen 25 i Grindtorp och min första lägenhet var en etta på Grindtorpsvägen 27. Lustigt! Gissar att vi gick i samma skolor då. Å nu brygger vi öl och kör Bonneville.
  Ha en fin helg du me!

  SvaraRadera