torsdag 16 februari 2012

lever det?


Jag har i veckan läst boken "Hannibal" av Thomas Harris och det gav ett sådant mersmak efter inälvsmat att jag bara var tvungen att vittja frysen efter en bit lever. Jag fann en också! Helst skulle man väl ha ätit den med favabönor och ett glas Chianti men det fick duga med potatis, lingon och ett glas öl.

Andra böcker som inspirerar till aptit är "Pölsan" av Torgny Lindgren. Jag blir alltid så in i vassen sugen på pölsa när jag läser den. Tyvärr ingår ej Pölsan i min repertoar av kokkonst. Jag vet inte hur man gör den och eftersom jag vägrar att köpa färdigpölsan så då blir jag istället helt utan. Vad jag behöver är en stor gryta och tillgång till en uppsjö av slaktavfall. Jag tänker INTE ge mig på att koka Pölsan i min brygggryta dock utan det måste införskaffas en gryta speciellt vigd åt just inälvskok.  Sedan får vi se.


2 kommentarer:

  1. Stekt lever med gräddsås, mmmm, det kan jag längta till ibland. Låter dock lite oroväckande att du blivit så inspirerad av Hannibal! Kanske ska läsa Pettson och Pannkakstårtan nästa gång.

    SvaraRadera
  2. hehe, ja den står som nästa på läselistan :)

    Idag åt jag hackkorv till lunch. Värmländsk inälvskorv. Med stekt potatis, rödbetor och lök. Ska ge mig med tung mat nu för ett tag. Magen tar stryk. Nu får det bli fräscha grönsakswoker på koksmjölk ett tag framöver.

    SvaraRadera