måndag 2 juni 2014

Öl och mat86an blev himla god. det är en ljus IPA på 6,5 % alcohol och massor med trevlig humlesmak och doft. Faktum är att det är den godaste IPA jag någonsin druckit. Inte bara av mina egna utan totalt sett alltså. Inte dåligt. :) Burgaren med friterad klyftpotatis var inte tokigt heller. Himla Gott! Skönt att sitta i skuggan på uteplatsen och äta.89an är en annan Amerikansk pale ale. Humlad hyfsat frikostigt med wai iti.  Ok eller tom gott öl men långt ifrån lika god som 86an ovanför. Grillat lamm med potatissallad på första bilden och något tacowrap-aktigt på  den nedre. Gott med chipotle, salsa och chili.


Ok, nr 90 var jag ju lite hemlig med. Det var ett experiment och det föll ut väldigt positivt kan jag tala om. Det är det simplaste recept som tänkas kan.  4 kg Vienna malt och lite Northern brewer för beska. Inget mer. Jäste med vanlig US-05.  Kan ni tänka er va?  Supersimpelt men ändå väldigt gott.

4 kommentarer:

 1. Wow, ser gott ut!
  Blir nog en Wai iti bryggd i helgen här med

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tänkte nog försöka brygga nåt idag. Blir nog nåt Belgiskt ljust. undrar om en crossover belgare med wai iti skulle va succé?

   Radera
 2. Mums, mums och mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mumma i mängder där :)
   Idag blir det lammlever till lunch. Rester från igår.

   Radera