tisdag 25 februari 2014

84 Veteöl och mat


Det går lång tid mellan bryggningarna nu. Jag tror det var en månad sedan sist. Mjukstartar med en simpel veteöl. 50% vetemalt, 50 % pale ale malt och så lite annat också ;)  Det brukar bli gott det här.


81an blev ju rätt god. Stark ljus Belgisk ale. Den börjar bli riktigt god nu men i vanlig ordning så har vi tjyvdruckit så mycket av den i förtid så den är nästan slut nu. Jag har kanske 10 stycken kvar.
Istället för friterade klyftisar till nötfärsbiffen så gjorde jag finfina pommes istället. Skar dem i tjocka stavar och förkokade dem i kanske 3 minuter innan jag friterade dem i en kvart. Himla fina och goda.


Något annat som är lika gott i slutet på februari som till jul, det är julmat det. Jansons frestelse, köttbullar, prinskorv och rödbetssallad. Bara skinkan som fattas. Nubbe måste man ju ha till för att överhuvudtaget kunna palla med att smälta dylik fet mat. 
Apropå gris så ska vi skaffa grisar här på gården till sommarn. Några stycken bara. Ankor ska vi ha ett gäng med också. Vi har ju en sådan bra ankdamm här så det vore både synd och skam att inte fylla den med ankor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar