onsdag 13 augusti 2014

Gris äter maltskrot


Maltskrotet från gårdagens bryggning blir en festmåltid för grisen Knatte idag. Mums med malt tycker Knatte. 


Jag kände på mig att jag inte skulle få något vettigt gjort idag så istället för att sitta och sura så tog jag fram gryta idag igen och brygger omgång nr 96. Belgisk Blonde kan jag brygga i sömnen så det gör inget att jag är helt väck i huvve idag. 
4 bryggningar kvar till 100 alltså. Jag tror nog jag tänker fira nr 100 med att sluta blogga faktiskt. Allt jag velat skriva om ölbryggning har jag redan skrivit. Flera gånger om till och med. Det riskerar att bli tjatigt. Eller det ÄR redan tjatigt. Samma samma bara. Öl och mat om vartannat. Det är inte så viktigt att det förtjänar att upprepas hur länge som helst. 
Nästa öl kommer bli en Barley wine. Laddat färdigt för det nu. Om den blir nästan lika god som den förra (nr67) så ska jag nog skicka in 5 flaskor till nästa års SM i ölbryggning. Om den inte blir FÖR god för då riskeras samtliga flaskor att öppnas och drickas upp av mig själv. Det är så det brukar gå.  ;) Mer om detta i nästa vecka. Sålänge så njuter vi av grisbilderna ovan.  

14 kommentarer:

 1. Sluta inte att blogga! Din blogg är kul att följa. Det som jag skulle kunna tycka är att du skall skriva mer om de ölen du brygger. Vill du inte dela hela receptet så säg vilka maltsorter och jäst du använder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja vi får väl se. Rätt trött på att skriva samma inlägg om å om igen.
   Delar gärna hela recept. Tänkte att om det är någon som vill ha recept så får de fråga. Det var ett tag sedan nu jag skrev ner recept på bloggen men det är bara pga lathet och för jag inte trodde nån var intresserad. Dessutom så är jag av den övertygelsen att det är inte receptet som gör ett öl gott eller inte utan den kärlek man lägger i ölet. :)

   Radera
  2. Det är ju korrekt att slarvar man och inte följer receptet så spelar det ingen roll hur bra receptet är. Men recept är intressant att se och det kan väcka frågor och diskussioner. Du brygger ju ganska många stilar och inte bara "de vanliga" så att säga.

   Radera
  3. Hejhå Peter!

   Oki, jag ska bli bättre på att lägga ut recept då. :)

   Radera
 2. hallå där på vischan!
  tack för vykortet å jag blev glad att vintipset var okej. vad gäller ditt baissande av din mörka öl så får jag nog säga att jag inte håller med dej. jag drack den igår å tyckte som vanligt att det inte finns en enda sort på bolaget som jag tycker smakar bättre än dina, stabilt efter varandra levererade, höjdare.
  du tyckte den var okej med choklad till.....jag tyckte den även funka med el-cigarett.....
  hälsningar från din favvo-psycho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså den gick å dricka? De va la bra. Bäst jag ställer in några sådana i kylen så jag har å dricka till ikväll.
   Har dessvärre ingen chukla hemma å röka el låter farligt. hehe ;)
   Ska slå i några stopp först till nya rymningssäkra gethagen. Man vill ju ha alla getter hemma. ;)


   Radera
  2. stolp! Kan inte ens stava. Jisses!

   Radera
 3. Nej för fan , sluta inte. Blogga oftare!
  Skön stajl!
  Tailor road brewery

  SvaraRadera
  Svar
  1. häpp Herman!

   Har inte så mkt å blogga om nuförtiden. Brygger inte så mkt. Blir till å stödköpa bärs på bolaget för å ha båge å dricka.
   Tänker annars mest på motorcyklar och mina bygga stall projekt. Bryggt 96 gånger sedan jag starta å har ledsnat sedan länge. Öl är ju himla gott men ibland undrar jag om det är värt allt jobb.
   Ha det så bra Herman! Nu är det sova här

   Radera
  2. Dags att effektivisera och korta ner bryggtiderna kanske? ;) :)

   Radera
  3. 6-7 timmar för en bryggning. med städning å sånt.
   Sedan är det ju drygt en timma för å få allt på flaska. Vet inte vart man ska effektivisera för att göra kännbar skillnad. Det är ändå en hel dag som går bort hur man än gör. Kanske bli mer tid till bryggning närmare vintern då det blir mindre utomhusaktivitet. Just nu är det tjockt på schemat. Hinner inte med att brygga. :(

   Radera
 4. Synd om du slutar blogga, jag uppskattar din avslappnade bryggar-attityd. Dock pallar jag inte heller med att blogga längre, så jag antar att vi sitter i samma båt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man måste väl ge sig någon gång. Kul att du uppskattat bloggen sålänge den varade. Jag kanske fortsätter skiva något ibland om jag kommer på något intressant att blogga om. Vi får se. Ids bara inte komma på saker att skriva varje vecka som förr. Jag har ju redan skrivit allt jag vet och kan om ölbryggning. Aldrig varit ett fan av upprepning. hejhej :)

   Radera
  2. Du kanske borde starta en blogg om svetsning istället?? Läste på din blogg att du är en hejare på att svetsa. En sådan blogg skulle jag vilja läsa. Önskar jag kunde svetsa.

   Radera