Förutom ny kran/flaskfyllare så köpte jag på mig lite mer malt och jäst. Idag brygger vi en Pilsner igen. En okomplicerad sådan men säkert väldigt god. Använde extra mycket ljus karamellmalt med flit för extra mumsighet.
Recept:
2,3 kilo pilsnermalt
0,1 kilo Vetemalt
0,5 kilo Carablond
20
Mäska in med 7,5 liter vatten.
30 minuter vid 50 grader
75 minuter vid 68 grader
10 minuter vid 78 grader
Laka ur med 10 liter vatten
Humle:
10 gram Magnum 60
min IBU 30
20 gram Saaz 30
min
20 gram Saaz 5
min
Jäst: Saflager w-34/70
Ovan ser vi mitt lager med malt. Diverse olika sorter i en hög i hallen. Ingen jätteordning men det ska bli ändring på det. Har ett bord som inte riktigt passar där men som jag ska såga av en bit på så ATT det passar. Kommer bli toppenbra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar