tag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post3716739995207419302..comments2019-03-01T09:35:53.598+01:00Comments on VILSE I PILSNERN: 51 Bipa klon på 47Brew Dudehttp://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-67969342899377031612013-01-21T12:22:58.705+01:002013-01-21T12:22:58.705+01:00Gillar och gillar, är väl mer pilsnergöbbe ja haha...Gillar och gillar, är väl mer pilsnergöbbe ja haha<br />Blir säkert någon Ale så småningom, finns ju några jag tar mig en av nån gång då & då ;)<br /><br />Låter perfekt, skall se vad jag kan maxa upp min i sedan när den kommit hem igen. 20 liter är lagom ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07902039056542171334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-82787204784860160442013-01-20T00:08:06.846+01:002013-01-20T00:08:06.846+01:00Eh, ja. Lite rörigt. faktiskt. Det verkar bli gott...Eh, ja. Lite rörigt. faktiskt. Det verkar bli gott öl ändå så det fungerar men man får tänkte lite mysko. Som vanligt kan man ju räkna med 6 liter per kilo malt totalt. I mäsken ska det ju vara 3 liter per kilo. MEN, under insatssilen ryms det ju 7 liter vatten. SÅ, man får plussa på 7 liter på mäskvattnet. Känns inte riktigt hundra så i framtiden ska jag söka andra sätt men det får duga sålänge. <br />Ska ställa upp i SM med några brygder så får vi se vad jag kan tänkas få för betyg. Får jag mindre än 40 poäng så lägger jag av men allt över det ger ju vatten på kvarnen eller vad det heter. <br />Svar på din fråga förresten: Jo det ÄR smidigt med insatssilen för man ju bara lyfta ut maltskrotet med den efter mäskningen och lak. <br />Har jag 5 kilo malt så mäskar jag med 22 liter vatten (5x3+7) <br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-24408369942947829452013-01-19T19:43:12.052+01:002013-01-19T19:43:12.052+01:00Härligt att se att du är igång igen.
Är det smidi...Härligt att se att du är igång igen.<br /><br />Är det smidigt med insats silen? Har funderat på att gå från BIAB-påsen till denna och börja med satslakning eller vad det heter. Men jag har inte satt mig in i hur man räknar lakvatten och sånt. Verkar rörigt :/ Beer-naisehttps://www.blogger.com/profile/16410693452976645272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-14159558900489613492013-01-16T13:36:13.342+01:002013-01-16T13:36:13.342+01:00Gillar inte ale? Aldrig hört talas om det. Kom ige...Gillar inte ale? Aldrig hört talas om det. Kom igen å brygg dig en omgång ale nu för sjuton gubbar. Gör-gött ju! Du kanske bara druckit fel ale? <br /><br />Yep, lakar direkt i bielmeiern. Funkar rätt ok. Min lak effektivitet är väl inget att hurra för direkt men det får duga. 65-70% ungefär.<br />Jag brukar få ut en 24-25 liter att koka och det blir väl i slutändan ca 20 liter att jäsa. Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-86885184715760404332013-01-16T11:09:08.033+01:002013-01-16T11:09:08.033+01:00Ok, du lakar i Bielmeiern istället för t ex en kyl...Ok, du lakar i Bielmeiern istället för t ex en kylväska?<br />Kan du få ut ca 23 liter på det viset?<br /><br />Gött få bryggt lite igen, du lär ju dricka den innan mina i kylen är klara ;)<br />Ibland lite synd att man inte gillar Ale, får väl prova nån gång att göra en omgång och se hur det blir ;)<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07902039056542171334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-79346523440576252552013-01-16T08:09:10.564+01:002013-01-16T08:09:10.564+01:00Precis! Ingen detalj är för liten för att försumma...Precis! Ingen detalj är för liten för att försummas. Det är ju min image det handlar om ;)<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-958955097794994615.post-88622698451822790202013-01-15T22:16:09.369+01:002013-01-15T22:16:09.369+01:00Slut med damtidningar nu är det classic bike istäl...Slut med damtidningar nu är det classic bike istället :)Svennoreply@blogger.com